29 Mar
2014
Postat in: Fashion
No Comments

Principalele tendinte in moda anului 2014- Rochii de seara

 Rochii de seara

Imprimeuric olorate, broderii manuale cu elemente decorative, nuante metalice, pietre sau paiete, toate sunt in voga atunci cand vine vorba de tendintele in materie de rochii de seara anul acesta.

In privinta materialelor, indiferent ca sunt elegante sau casual, scurte sau lungi, finetea si lejeritatea sunt principalele caracteristici ale unei rochii de seara de senzatie.  Se folosesc foarte mult satinul, organza, matasea, catifeaua, tulul sau chiffonul.

Un element care s-a bucurat de popularitate pe podiumurile de moda inca de la inceputul acestui an,fiind nelipsit din orice prezentare cu rochii de seara este decolteul. Acesta a fost accentuat de catre designeri, care au completat tinutele cu accesorii opulente, menite sa evidentieze versatilitatea materialelor.

rochii de seara   Un alt aspect important in privinta tendintelor pentru rochii de seara in 2014 este ca acestea se prezinta atat intr-o singura nuanta, fie ea deschisa sau inchisa, cat si in combinatii de culori deschise si inchise. De asemenea, culorile vii, stralucitoare, precum si nuantele neon sunt in continuare in trend.

Pastelurile reprezinta un must-have si un element definitoriu al anului 2014 in vestimentatie si, bineinteles, nu putea lipsi tocmai atunci cand vine vorba despre rochii de seara. Asadar, nuantele pastelate de roz, mov, galben, verde sunt foarte utilizate, in special pentru rochii pe corp cu taietura sub genunchi.

Dar dacapastelurilepromitsafacaravagii in special din primavara 2014, cele care si-au facutdejaloc in garderobanoastra cu multsuccesinca din iarna 2013-2014 suntimprimeurileflorale. Si despreaceastatendinta din moda, in general, ar fi multe de spus…

Simbol al fragilitatii si romantismului dar si al misterului feminin, florile au fost, si ele prezente pe podimurile de moda, si aceasta in special la sectiunea rochii de seara. Culorile si dimensiunile imprimeurilor au variat de la nuante puternice la pastel, de la stiluri jucause, la stiluri sobre.

Fundalurile pe care se regasesc imprimeurile variaza, la randul lor, de la nuante de albastru si verde deschis, pana la culori inchise ca violet, maro sau chiar negru. Imprimeurile sunt insa dificile la purtare, ele necesitand asocierea cu accesorii discrete si un styling minimalist.

Texturile metalizate reprezinta o alta tendinta de varf in 2014 si acestea si-au facut loc si in materie de rochii de seara. Indiferent ca tinuta este una scurta sau lunga pana in pamant, efectele metalice aduc un plus de stralucire. Nuantele inchise sau deschise de auriu si argintiu fac ravagii!

Inca un trend al anului 2014: transparenta! La fel ca si in ultimul sezon, designerii  descopera tot mai mult pielea. Dar atentie! Este foarte fina linia intre sexy si vulgar. Crearea unei iluzii, ascunzand ceea ce este dedesubt, iata cheia pentru alegerea unei rochii de seara cu elemente de transparenta.

Si, in loc de incheiere, un sfat: mediul online constituie un bun punct de pornire in cautarea tinutei ideale. Exista multe site-uri specializate in domeniu, dintre care putem aminti www.inpuff.ro, care reuseste sa reuneasca in creatiile prezentate toate tendintele majore in materie de rochii de seara.

 

(232)

Website Hit Counters